Aszalt gyömbér szelet

1270 Ft4890 Ft

+ Free Shipping

A gyömbér egy fűszer-, és gyógynövény. A gyömbér ismeretlen eredetű, valószínűleg Indiából származó, évelő növény. Húsos, és igen erős illatú gyökérzetéből, 60-120 cm magas szárak nőnek. A gyökér adja az egyedi illatú, csípős, kesernyés ízű fűszert.

Átlagos tápérték/100g Energia: 350 kJ
Fehérje: 10,6 g
Zsír: 0g -amelyből telített: 0g
Szénhidrát: 88 g -amelyből cukor: 77 g
Rost: 3g

Származási ország: Kína

Hozzáadott cukrot tartalmaz

A gyömbér egy fűszer-, és gyógynövény. A gyömbér ismeretlen eredetű, valószínűleg Indiából származó, évelő növény. Húsos, és igen erős illatú gyökérzetéből, 60-120 cm magas szárak nőnek. A gyömbér gyökere adja az egyedi illatú, csípős, kesernyés ízű fűszert.

Az aromaterápiában a gyökérből nyerik ki a sárga színű illóolajat. A gyömbér aromáját, ingerol-tartalma okozza. Cukrot, gyantát, és keményítőt is tartalmaz. Gyantaszerű anyagát, a kozmetikában és a parfümériában is használják, elsősorban keleti típusú és férfiparfümök előállításához.

A gyömbér illóolaja fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, antioxidáns, görcsoldó és emésztésjavító hatású. Segít leküzdeni a fertőzéseket.

A gyömbér nem mérgező, de az érzékeny bőrt enyhén irritálhatja, valamint vesebántalmak esetén nem ajánlott. Hosszútávú alkalmazás, kemoterápiás kezelés esetén, illetve véralvadásgátló gyógyszereket szedő betegek a gyömbérhasználata előtt konzultáljanak kezelőorvosukkal!

Tömeg N/A
Kiszerelés

, ,

Shopping Cart
Scroll to Top