Aszalt cseresznye

1400 Ft5200 Ft

+ Free Shipping

A cseresznye Európában is megtermő, igen ízletes magvas gyümölcs. A cseresznyének nem csak a gyümölcse, de a szára és a magja is hasznos.

A cseresznyeszár kiváló vízhajtó, vesekőhajtó, nyálkaoldó, köptető, ízületi betegségek gyógyítója. Tisztítja az ér- és nyirokrendszert, csökkenti a vér koleszterinszintjét, segíti  a szív munkáját.

Átlagos tápérték/100g
Energia: 1514 kJ/ 357 kcal
Fehérje: 4 g
Zsír: 1g
-amelyből telített: 0,5g
Szénhidrát: 84 g
-amelyből cukor: 84 g

Származási ország: Kína

Hozzáadott cukrot tartalmaz

Cikkszám: aszcseresznye Kategória: Címkék: , ,

A cseresznye Európában is megtermő, igen ízletes magvas gyümölcs. A cseresznyének nem csak a gyümölcse, de a szára és a magja is hasznos.

A cseresznyeszár kiváló vízhajtó, vesekőhajtó, nyálkaoldó, köptető, ízületi betegségek gyógyítója. Tisztítja az ér- és nyirokrendszert, csökkenti a vér koleszterinszintjét, segíti  a szív munkáját. Hólyaggyulladásra, ödémára, reumára, köszvényre, hasmenésre, elzsírosodás ellen és köhögésre is használjuk.

Vízhajtásra a gyümölcs szárából főzéssel készült teát kell inni egy héten keresztül, napi egy csészével a reggeli órákban.Hólyaggyulladásra napi három csészével ajánlatos inni étkezés előtt, amíg a panaszok fennállnak. A szív munkáját segítendő heti 2 csészével fogyasszanak belőle a nap bármely szakában. A bél és a gyomor elnyálkásodása esetén este lefekvés előtt igyanak egy csészével 2-3 napon keresztül, vagy amíg a tünetek fennállnak.

Tisztítókúra cseresznyével: mivel igen kiváló fogyasztó hatása van, ajánlatos a szezon idején 2-3 napos cseresznyekúrát tartani. Ilyenkor az étkezéseket egy fél kg cseresznyével váltjuk ki. A kúra után, míg a szezon tart, heti egy napon szintén csak cseresznyét együnk. Cukorbetegek ezt a kúrát ne végezzék, mert a gyümölcs cukortartalma megnövelheti a vércukor szintjét.

Tegyünk cseresznyemag-párna fájós testrészekre. A szárított magokat párnába varrjuk, így melegítjük sütőben vagy mikrosütőben. A meleg párnát azután a fájó testrészekre helyezzük. Nyakizom merevedés, hátfájás, görcsös hasfájás is kezelhető vele, például csecsemőknél.

Tömeg N/A
Kiszerelés

, ,

Shopping Cart
Scroll to Top